Stressreductietraining

Stressreductietraining is gericht op het leren toepassen van concrete tips om stress in het dagelijks leven te verminderen.

 

Tijdens deze stressreductietraining zul je meer inzicht krijgen in de invloed van stress op jouw lichaam, je geest en je omgeving. Als je stress eerder erkent, kun je eerder actie ondernemen om de gevolgen van stress te beperken.

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is stress?
  • De functie van stress
  • De invloed van stress op jouw lichaam
  • Welke triggers kom je tegen in jouw leven
  • Wat kun je concreet doen

De training is dus opgebouwd uit een stuk stresseducatie. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefeningen en zelfonderzoek.

De training bestaat uit 6 (doorgaans wekelijkse) sessies van ongeveer 2 uur.

Je krijgt een werkmap. Elke week krijg je na afloop van de training de theorie mee die behandeld is.

 

Inzet en commitment

Om optimaal te profiteren van de aangereikte stof is het belangrijk dat je oefent. Dat je de concrete tips gaat toepassen en ervaart wat ze je opleveren. Na elke sessie krijg je daarom opdrachten mee naar om thuis mee te oefenen. De training vraagt inzet en commitment.

Alleen de training volgen is niet genoeg. Tijdens de training planten we samen ‘zaadjes’. Met behulp van de training en de thuisbeoefening kun je deze zaadjes laten ‘ontkiemen’. Ik raad je aan om ook na de training te blijven oefenen zodat deze ‘ontkiemde zaadjes’ kunnen blijven groeien. Uitgroeien tot een prachtige “plant”.

Deze training is geen vervanging van  therapie.

Ik zal, als trainer van WilFlow Mindfulness, mijn werk met alle aandacht en zorgvuldigheid doen. Je bent echter zelf volledig verantwoordelijk voor de effecten van deze training. Ik kan daar als trainer van WilFlow Mindfulness nooit aansprakelijk voor worden gesteld. Het grootste deel van de groei heb je namelijk zelf in de hand door de tips toe te passen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze training kan door een mail te sturen naar (of klik op het emailadres):

aanmelden@wilflow.nl

Na aanmelding ontvang je een vragenlijst, na de betaling is de aanmelding definitief.

Kiijk voor de eerst volgende stressreductietraining op de kalender.