WilFlow

trainer wilflow

Het ontstaan van WilFlow

Mijn naam is Michelle van der Kleij en mijn wens naar verandering en anderen te helpen, is ontstaan na een periode waarin ik “te veel” op mijn bordje had.

20 jaar ben ik werkzaam geweest in de financiële dienstverlening in de accountancy met een hoge werkdruk. Werkzaam op een plek waar ik me niet meer thuis voelde, maar waar ik maar bleef zitten. Bekend met wat ik had, flexibiliteit, voorspelbaarheid en vertrouwen.

Bovendien ben ik moeder van twee fantasytastische kinderen met behoorlijk uitdagende bagage. Kinderen met diagnoses zoals AD(H)D, dyslexie, ASS en een sociale angststoornis. Deze kinderen opvoeden heb ik niet als makkelijk ervaren.

Daarnaast heb ik al jarenlang chronische rugklachten. Bij mijn vader werd op enig moment ook nog kanker geconstateerd wat op dat moment levensbedreigend was.

Ik kreeg het gevoel dat ik de controle verloor en dat ik de ballen niet meer in de lucht kon houden.

Overleven dat was het enige dat telde. Daarnaast had ik door de jaren heen mezelf compleet weggecijferd. Alle signalen van mijn lichaam en mijn gevoel had ik genegeerd. Ik wist zelfs niet meer wat ik leuk vond om te doen met een burn-out en depressie tot gevolg.

Van alles heb ik geprobeerd om weer te herstellen en ben uiteindelijk een cursus mindfulness gaan volgen. Daar vielen voor mij een hoop puzzelstukjes op hun plek.

Door het volgen van de mindfulness training kan ik weer genieten van mijn kinderen, de natuur en het leven. Ik luister beter naar mijn lichaam. Ik herken sneller signalen van stress en een stroom van gedachten. Mindfulness is een way of life.

Mijn doel

Met mij zijn er nog vele anderen die geconfronteerd worden met de zorgen die het leven kan brengen. Iedereen met hun eigen verhaal en eigen bagage. De kranten staan vol met cijfers over overspannen zijn, burn-out en depressie.

Dit inspireerde mij tot het volgen van een opleiding tot Mindfulness trainer bij het Centrum van Minfulness in Amsterdam (www.cvm.nl). Nadat ik deze opleiding had afgerond, heb ik de opleiding counseling met goed gevolg afgerond bij CIVAS. Daarna ben ik mij gaan specialiseren en heb de opleiding stresscounseling van het CIVAS behaald.

Mijn doel: Mensen helpen anders om te gaan met stress. Voorkomen dat anderen meemaken wat heb doorgemaakt. Mensen helpen bewuster te leven. Ze weer leren contact te maken met hun lichaam en bewust te leren luisteren naar de zintuigen en wat ze te vertellen hebben. Mensen helpen leren automatische patronen te doorbreken. Op deze wijze een stap zetten in het  voorkomen dat ze in hetzelfde traject terecht komen waarin ik heb gezeten. Waarbij ik mij met name wil richten op  ouders van kinderen met ASS.

Om dit alles te bereiken heb ik besloten mijn eigen bedrijf WilFlow op te richten en van daaruit anderen, waaronder ouders van kinderen met ASS, te helpen.

De naam WilFlow

Tijdens mijn heilzame wandelingen in het Kralingse Bos in Rotterdam zag ik regelmatig een wilgenboom. De stam van deze boom heeft onderaan ooit eens in de brand gestaan en heeft grote gaten. Ooit helemaal afgeknot gaf de boom niet op. Zelfs met kapotte stam begon deze weer uit te lopen. Dat gaf mij weer hoop!

De wil om te leven is zo groot bij deze wilg en nu staat hij weer compleet met takken elk jaar volop in het blad. Deze wilg (Willow) was inspiratie voor mijn naam en logo.

Telkens weer sta ik versteld van de veerkracht van deze wilg. En niet alleen van deze wilg maar van de natuur in het algemeen. Zoals de natuur omgaat met de flow van het leven. De slechte tijden ondergaan en als de tijd rijp is gewoon weer bloeien, dat wilde ik ook. Blijven bloeien en groeien. Meedeinen met de verschillende weersomstandigheden, loslaten als het nodig is om vervolgens weer uit lopen.

I Wil Flow