Groepstrainingen

Bij WilFlow Mindfulness heb je keuze uit twee soorten groepstrainingen om anders om te leren gaan met stress:

  • Mindfulnesstraining

  • Stressreductietraining

 

Deelnemen aan een groepstraining heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Je kunt van elkaar leren
  • daarnaast kun je dingen met elkaar delen.
  • en je  staat niet in het middelpunt van de belangstelling als je daar niet voor kiest.

Tijdens groepstrainingen kun je zorgen of inzichten met elkaar kunt delen, als je dat zou willen. Vaak blijkt dat je niet de enige bent met (soortgelijke) problemen. Problemen zijn herkenbaar en dat feit alleen al, lucht op. En ook als je liever niet je zorgen deelt in de groepstraining, dan kan luisteren waardevol zijn.

Welke van de twee groepstrainingen jij kiest, hangt af van waar jij behoefte aan hebt en waar jij je prettig bij voelt.

Mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining is een achtweekse training die al tientallen jaren bestaat. Van deze training is wetenschappelijk aangetoond dat deze helpt bij verschillende problemen, waaronder stressreductie en vermindering van pijnklachten. Tijdens deze training wordt de vaardigheid mindfulness aangeleerd. Het bewust leven, in het hier en nu, zonder oordeel over hoe de dingen zijn. De training draait om oude automatische patronen. Het leren herkennen van deze patronen en het doorbreken daarvan, als ze niet langer behulpzaam zijn. Bovendien speelt compassie een grote rol. De training is opgebouwd uit educatie, (zelf)onderzoek en aandachtsoefeningen.

Stressreductietraining

De stressreductietraining is een vierweekse groepstraining. Het onderwerp van deze training is stress. Wat is stress, het doel van stress, de werking van stress en de invloed van stress op het lichaam, zijn onderwerpen die aan bod komen. De training bestaat uit een stuk stresseducatie, (zelf)onderzoek, oefeningen en concrete tips. Na afloop van een dagdeel kan je direct aan de slag om de stress in jouw dagelijks leven te reduceren. Sommige kleine praktische dingen hebben vrij snel resultaat.